Smarrigt middagsrecept

God kväll! Hoppas att ni mår lika bra som jag gör idag, energin bara flödar inom mig, humöret är på topp och solen har vart framme nästintill hela dagen, kan det bli bättre än så här eller?! Tror inte det. 😃

Sedan kl 10:20 i morse har jag vart i full fart, jag har tömt och fyllt diskmaskinen, påbörjat städningen i kylskåpet, tvättat, för att inte glömma att jag gjorde en sjukt god smoothie-bowl till frukost med blåbär som topping. 😍

IMG_9792.JPG

Måste dessutom erkänna att middagen jag lagade igår var riktigt smarrig, den innehöll kycklingfiléer med chipotlemarinad och tagliatelle, med sallad till. Tycker ni om kycklingrätter, så borde ni faktiskt testa den här maträtten, receptet är följande...

Kyckling och pasta á la Desirée Amelia: 

  1. 2-4 st kycklingfiléer (frysta eller färska)
  2. Honey Chipotle BBQ-dressing 
  3. Flytande Honung (för matlagning)
  4. Svartpeppar, citronpeppar, currykryddning, salt och basilika
  5. 1 st röd paprika
  6. Kelda pastasås
  7. Carlshamns flytande margarin (mjölkfri)
  8. Tagliatelle

Marinadblandning till kycklingen: 

  1. Honey chipotle BBQ-sås
  2. Flytande honung
  3. Svartpeppar, citronpeppar och currykryddning  
  • Blanda allt i en skål
  • Pensla på marinaden på kycklingens båda sidor

Pastasås till tagliatelle: 

  1. Kelda pastasås
  2. Basilika
  3. Röd paprika
  • Koka upp såsen i en kastrull
  • Lägg i rimligt med basilika
  • Blanda ner paprikan (i mindre bitar) 

Stek kycklingfiléerna i en stekpanna så båda sidor får färg, ca 6-7 minuter på varje sida, på lagom värme. Förflytta dem därefter till en ugnsform och låt dem tillagas i ugn ca 20 minuter. 

När tagliatellen är färdigkokt, häll ut vattnet från kastrullen och blanda ner pastasåsen. Servera på en platt tallrik, med isbergssallad och små tomater! 😃

IMG_9793.JPG

Verkar säkert jätte komplicerat, men det är hur lätt som helst och väldigt gott. 🙌